Kennismaking

Kennismaking

Wen-momenten voor u en uw kind

Rondleiding

Wij adviseren om eerst een rondleiding aan te vragen. U moet een goed gevoel hebben bij een kinderdagverblijf. U geeft tenslotte de zorg van het meest dierbare uit handen. U moet na het wegbrengen van uw kind met een gerust hart naar uw werk kunnen.

Intakegesprek

Voor de aanvangsdatum van de daadwerkelijke plaatsing wordt u samen met uw kindje uitgenodigd voor een intakegesprek. Hierbij worden alle zaken besproken die met de verzorging van uw kindje te maken hebben. Onder andere het ritme wat u thuis hanteert zoals:

  • Slapen
  • Drinken, borstvoeding of kunstvoeding
  • Allergieën
  • Persoonsgegevens
  • Verdere kenmerken

U kunt tijdens dit gesprek uw vragen stellen. De pedagogisch medewerker zal ruim de tijd voor u nemen en al uw vragen beantwoorden.

Wenprocedure

Wij vinden het belangrijk dat een kind zich veilig voelt bij ons. Of het nu een halve dag komt of meerdere dagen in de week. Er is nog weinig tijdsbesef bij kinderen, daarom is ritme erg belangrijk en het vertrouwen dat u hem/haar altijd weer komt ophalen.

Drempelvrees hoort er voor de meeste kinderen bij. Daarom hanteren wij een wen-
procedure. Tijdens het intakegesprek worden deze wenmomenten gepland, zodat zowel u als uw kindje met een goed gevoel aan de opvang kunt beginnen.

De eerste keer vindt meestal plaats tijdens het intakegesprek. Zo kunt uw kind al een tijdje spelen op de groep, terwijl u nog in de buurt bent en kennis maakt met de leidsters.

De tweede keer is het de bedoeling dat u zelf weggaat en uw kindje voor korte tijd achterlaat. Belangrijk hierbij is het zwaairitueel waarbij u duidelijk afscheid neemt en vertelt dat u straks weer terug komt om hem/haar op te halen. Wanneer u op het afgesproken tijdstip uw kindje weer komt halen, wordt het wenmoment geëvalueerd tussen de leidster(s) en ouders.

Aangezien niet ieder kind even snel went kan het zijn dat uw kind nog moeite heeft met wennen. Eventueel bekijken we dan de mogelijkheid om een extra wenmoment in te plannen. Uiteraard kunt u altijd even bellen om te vragen hoe het gaat.

Het is belangrijk het wennen zo goed mogelijk in te richten voor zowel de kinderen als voor de ouders. Mocht het onverhoopt niet goed gaan met uw kindje, kunt u er te allen tijde op vertrouwen dat er contact met u wordt opgenomen, zodat wij met u kunnen overleggen.

Virtuele tour binnen De Scheve Schuit
Wist u dat u ook een virtuele tour binnen onze Scheve Schuit kunt bekijken? Neem alvast een kijkje voor een eerste indruk.

Deel deze pagina: